Produkciók

Jelenlegi hely

Arany-óra

Arany János balladái a cappella

zene: Szirtes Edina Mókus

Kováts Kriszta (ének)
Fool Moon énekegyüttes (ének)
Gábriel (ének, rajz)
Keönch László Farkas (beatbox)
Korai Zsolt (videoanimáció)
Ruttka Andrea (ruhák)

Rendező: Kováts Kriszta

Kovátsműhely Produkció

Az ARANY-ÓRA sok műfajt ötvöz egybe: koncert és színház, képzőművészet, video és irodalom. Arany János balladái hangzanak el csak énekhanggal, azaz a cappella, több szólamban. Szörényi Levente egyik klasszikus feldolgozása mellett (Vörös Rébék) Szirtes Edina Mókus új dalai szólalnak meg. Kováts Kriszta partnerei a Fool Moon öttagú férfi énekegyüttes és Gábriel. Gábriel nemcsak énekesként, de képzőművészként is meghatározza a produkciót. Az ő videói és élőben készült egyvonalas rajzai adják a látványt és segítik a balladák megértését Korai Zsolt videóanimátor segítségével. A ritmusszekciót Keönch László Farkas beatbox-os (szájdobos) előadó alkotja. A fiatalok körében népszerű beatbox élővé, maivá teszi a kötelező tananyagot. Az emberi hang szinte mindent ki tud fejezni - a nyolcvan perces koncert ezt bizonyítja.

Az elhangzó balladák:
Mátyás anyja, Vörös Rébék, Árva fiú, Hídavatás, Éjféli párbaj, Zách Klára, Tetemrehívás, Népdal, A walesi bárdok, Ágnes asszony

Ideje: 80 perc (szünet nélkül, rövidebb lehet)
Stáb: 11 fő (8 művész, 3 technikus)

Egyszerűbb koncertverzió:
Amennyiben a vetítés nem oldható meg, akkor Gábriel papírra vagy táblára rajzol élőben. Ebben az esetben bárhol, kis térben , klubban is előadható a koncert, extra világítás sem kell (a világosítót is a hely biztosítja), csak hangosítás.
Stáb: 9 fő (8 művész, 1 technikus)

A koncert bemutatója 2008. márciusában volt Művészetek Palotájában. A dalokból készült cd (Gryllus Kiadó:www.kalaka.hu) az októberi lemezbemutató Müpa-koncertre jelent meg.

Kapcsolódó honlapok:
www.foolmoon.hu
www.keonchlaszlofarkas.hu