Produkciók

Jelenlegi hely

Futó produkciók

Kováts Kriszta a határterületeken érzi a legjobban magát. Ezért játszik, zenél és az utóbbi időben rendez is. Az ARANY-ÓRA sok műfajt ötvöz egybe: koncert és színház, képzőművészet, video és irodalom. Arany János balladái hangzanak el csak énekhanggal, azaz a cappella, több szólamban.

Kováts Kriszta  (ének, gitár) és Perger István Guszty (ütőhangszerek) a 6-14 éves gyerekeknek kínálja ezt az 50 percet egy iskolai óra keretében, gyereknapra vagy családi rendezvényre: 
A gyerekek különböző ütőhangszerekkel ismerkedhetnek meg és rögtön be

Kováts Kriszta önálló estje - pályakép dalokban elbeszélve: musicalek, rock-operák részletei (Evita, Macskák, Jézus Krisztus Szupersztár, Kolumbusz, stb.) és saját lemezeinek dalai (Füttyös Gyuri, A híd felé, Elvarázsolt kávéház, stb.) részben saját gitár- és zongorakísérettel.

Korábbi produkciók

A két főszereplő szerelmi bánatában azt hiszi, hogy már sose lesz szerelmes. De amikor jön a 2. váratlan szerelem, mindent megtesznek, hogy ezt letagadják maguk előtt. Kívülről nézve nagyon szórakoztató, ahogy megnehezítik maguknak, hogy boldogok legyenek. Persze közbelép a harmadik, aki felgyorsítja az eseményeket... és mindeközben a színészek hangszereken kísérik egymás sóhajtozásait.

A XVI. századi vaskos és szókimondó komédia Padovában játszódik, egy tipikus olasz kisvárosban, ahol a házak egymásba érnek.
Nemrég költözött ide faluról a szép, fiatal Betía és férje, Ruzante. Barátjuk, akinek régen viszonya volt az asszonnyal, most utánuk jött, hogy felmelegítse ezt a kapcsolatot, de a nő ezúttal egy fiatal katonába szeretett bele, aki épp a szomszédba költözött egy időre.

Egy meghökkentően modern mű a XVII. századból - a XXI. századnak. A magyar színháznak van néhány nagy adóssága. A nálunk még soha nem játszott A világ nagy színháza ezek közé tartozik. Rövid, mégis hatalmas vízió ez - az emberi sorsról, a bölcsőtől a sírig, sőt előtte és utána.

Alice egy unalmas délutánon meglát egy jólöltözött nyuszit a kertben. A nyuszi után szalad és lezuhan egy mély alagútba. Lent aztán megismerkedik a Kalapossal, a Mormotával, sőt, a Fakutyával is, eljut a teknőciskolába, ráfogják, hogy ő lopta el a lepényt és végül különös vitát folytat a kiismerhetetlen Dingidungival. Az egészben talán a krokettpálya a legfurcsább: elszalad a labda és szemtelenkedik az ütő. A Királynő legszívesebben mindenki fejét leüttetné, de ez sosem jön össze neki.

Az Antigoné - Kreón konfliktust ma is mindenki ismeri. De a kardalok mitológiai utalásai már távoliak. A régi nézők életének része volt a mitológia, betéve tudták, ahogyan mi a slágereket. Ők szólaltak meg a kórusokban. Az új kórusok a mai nézők dalai, tele mai szavakkal és utalásokkal. Szophoklész szerzőtársa lett Vörös István és Szirtes Edina Mókus, mai zenés darab született a kötelező olvasmányból.

A két művész utazásra hívja a gyerekeket a világ körül olyan világslágerré vált népdalok segítségével, mint pl. az El condor pasa, Hava nagila, La cucaracha, Auld Lang Syne, Swing low, stb. A gyerekek végig részesei a játéknak: dalokat, táncokat tanulnak, hangszereket próbálhatnak ki, sőt még a díszletet is eljátszhatják. Az egész előadás a gyerekek fantáziájára és aktivitására épül. Elsősorban kisiskolásoknak ajánljuk, de kitűnő családi program is lehet. Mikuláskor és Karácsonykor a műsor kibővül aktuális dalokkal.

Az 1930-as évek kis magyar falujában játszódó tragikomédia furcsa párhuzamot mutat a mai magyar valósággal. A falu életét átszövi a pletyka és az erősödő antiszemitizmus, mindezt felerősíti egy idegen érkezése, aki itt akar megtelepedni. Magány, szerelem, intrika és a boldogság keresése, majd a megalkuvások sorozata – mindezekkel együtt a szerző szeretettel és némi keserűséggel nevetteti ki az alakjait: szóval magunkra ismerünk bennük.

Kováts Kiszta legutóbbi, 2005-ös tizedik albuma igazi zenei csemege: a magyar könnyűzenei élet legjobb szerzői majdnem mind vendégei voltak Kováts Kriszta klubjának, a Kovátsműhely-nek és ajándékoztak neki egy-egy új dalt. Ezeknek a daloknak a gyűjteménye ez a CD. Olyan sokszínű, amilyen sokfélék a zeneszerzők (pl. Bródy, Szakcsi, Gerendás és Lerch, Tolcsvay, Somló, Gallai és Vedres) és a szövegírók (pl. Bródy, Bornai, Sziámi és Fábri). Kováts Kriszta és a Kovátsműhely zenekara mégis összeKovátsolja a sokféle dalt, a countrytól a rockon át a rap-ig, a lírától a humorig.

Helyszín: a Newgate börtön, London. Idő: mondjuk 1700. Itt kezdődik a történet. Itt születik meg Moll Flanders, Defoe hősnője, akit az író végigvezet a korabeli angol társadalmon: kocsmákon, polgári otthonokon, fürdőhelyeken, sötét utcákon.

Ráckevei Anna mindent tud a női sorsról. Ráckevei Anna hangjával és lényével mindent ki is tud fejezni. Kereste azt a mai költőt, akinek a szavaival el is tudja mondani a gondolatait és érzéseit. Megtalálta Falcsik Marit (Sanzon nehéz időkben, Változatok a szabadságra – Magvető Kiadó), akinek a verseiben magára ismert. Megtalálta Kováts Krisztát is, aki rendezőként és zenei partnerként is segíti. Megtalálta Gallai Pétert, aki dalokat írt neki néhány versre.

Nagy sikerrel mutattuk be Vörös István zenés álomjátékát gyerekeknek 2009. április 18-án. A zenét most is Szirtes Edina Mókus írta.

Petőfi eposzparódiája középiskolásoknak, négy színész előadásában, háztartási ezközökkel.

Kováts Kriszta és Mókus újabb közös munkájukban Arany János balladái után (Arany-óra) most az egyik ősi kínai bölcseleti alapművet, az Út és Erény könyvé-t dolgozták fel. Mókus zenéjében megjelenik az örök emberi és a nagyon mai – ezt szolgálja a különleges hangszerelés is.

Hát igen, ez az egyik legnagyobb kérdés: Tényleg szeretsz? De mi az, hogy szeretni; és mi az, hogy tényleg? A híres író-pszichiáter abszurd kultuszkönyvében erre keresi a két szereplő a választ, folyton belegabalyodva azokba a gubancokba, játszmákba, amikbe nap, mint nap mindnyájan belebonyolódunk. Alaphelyzetek elevenednek meg lírai átköltésben, dalokkal fűszerezve.