BIBLIA SHOW - ÚJ CD, új klipek!

Jelenlegi hely

BIBLIA SHOW - ÚJ CD, új klipek!

KOVÁTS KRISZTA Biblia show - ÚJ ALBUM! (GRYLLUS KIADÓ -2020.)
KLIPEK: 
Kováts Kriszta - Ha egy igaz embert mutatsz nekem
Kováts Kriszta Mindennnek ideje van
Kováts Kriszta - Mit vinnél magaddal a bárkára?
Kováts Kriszta - A jövő mindig másoké

Online megjelenés: 2020. május 7. CD megelenés: május 15.
LEMEZBEMUTATÓ KONCERT: 2020.december 5. Capa Központ (Zsidó Művészeti Napok)                            Zene: Wolf Péter       Szöveg: Fábri Péter 

„A születés, a meghalás, az emlékezés:  /mindennek ideje van. 
Az építés, a rombolás, a végső feledés: /mindennek ideje van.
Mert elsodor a szél /s a múltba fúj  veszteseket, győzteseket. 
A jutalom, a büntetés, az igazság:   / mindennek ideje lesz.”

Kováts Kriszta, az Evita és a Mamma mia! sztárja,  az Álomfejtés és a Zenemozi után ismét új – vagy inkább talán nagyon régi –  világba visz el minket, a Biblia világába. 

A témák persze ismerősek lesznek, hiszen ezek az európai, azon belül a zsidó-keresztény kultúra alaptörténetei (Noé bárkája, A bábeli torony építése, A fáraó álma vagy a betlehemi csillag története), de tapasztalatból tudjuk, hogy Kováts Kriszta és szerzői, valamint zenész kollégái mindig meg tudnak lepni minket. Most például azzal, hogy ezek a dalok a mostani helyzetben olyan aktuálissá váltak, ahogyan azt az alkotók el se tudták volna képzelni.

Egy másik meglepetés a hangszerelés - a közreműködő zenésztársak felsorolásából kiderül, hogy eddig sosem hallott felállásban szólalnak meg a dalok. Közreműködik: Baranyai Piroska – cselló, vokál, Fábri Flóra – csembaló, vokál és Keönch László – hegedű, beatbox, ütőhangszerek, vokál. 

A zeneszerző Wolf Péter az Erkel-díj után 2018-ban kapta meg az Artisjus könnyűzeneszerzői életmű-díját, de könnyűzenei slágerei mellett olyan híres komolyzenei dalok szerzője is, mint az Ave Maria. Hosszú évek óta pedig a legjobb magyar komolyzenei szólisták (például Baráti Kristóf, Balog József) játsszák a műveit.  

A dalszövegíró most is Fábri Péter, A híd felé, a Füttyös Gyuri, az Elvarázsolt kávéház, az Álomfejtés és sok más dal szövegírója, Kováts Kriszta állandó alkotótársa.2020 májusában először online formában jelenik meg a zenei anyag a Gryllus Kiadó gondozásában (Spotify, Deezer, Apple, stb.) Az album egyik dalát, Ha egy igaz embert mutatsz nekem címmel Kováts Kriszta már meg is jelentette videóklip formában a saját közösségi média felületén, ezzel a bejegyzéssel:

„Még éppen el tudtuk készíteni a stúdióban az új albumunk, a Biblia show felvételeit, és elkészülhetett ez a klip az egyik dalból, amikor még együtt lehettünk. Nem gondoltuk volna, hogy pont ez a dal most ennyire aktuálissá válik, hogy a Biblia történetei ennyire hús-vér valóságként fognak mindnyájunkat érinteni. De a jókedvünk azért töretlen!”

Spotify:

https://open.spotify.com/album/7jIlNR2te1VETGNbhzHND3

Apple Music:

https://music.apple.com/hu/album/biblia-show/1511625278?uo=4&app=itunes&at=1l3v9Tx

Google Play:

https://play.google.com/store/search?q=Biblia%20show&c=music

Deezer:

https://www.deezer.com/hu/album/146109132

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=AHp3fd2HJGg&list=OLAK5uy_kFxNLqbfFlX7GYa61SpW16rsmZnL9Jn5s&index=1

Tidal:

https://listen.tidal.com/album/140133424

Qobuz:

https://www.qobuz.com/gb-en/search?q=Biblia+show&i=boutique

Yandex:

https://music.yandex.ru/album/10627951/track/65604925

Amazon Music 1:

https://www.amazon.com/Biblia-show-Kováts-Kriszta/dp/B0881SWNKQ/ref=sr_1_fkmr0_1?dchild=1&keywords=Biblia+show+Kováts+Kriszta&qid=1588851957&sr=8-1-fkmr0 
Amazon Music 2:
https://www.amazon.de/Biblia-show-Kováts-Kriszta/dp/B0881TWWC8/ref=sr_1_1?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&dchild=1&keywords=Biblia+show+Kováts+Kriszta&qid=1588851917&s=music&sr=8-1

Zvooq:
https://zvuk.com/search?query=Kováts%20Kriszta%20Biblia%20show

Shazam: előadó vagy dalcím alapján

 

képek: 
Kováts Kiszta - Biblia show (fotó: Bege Nóra)